Od novotestiranih imamo dva nova pozitivna slučaja, dakle ukupno ih imamo 26, rekao je župan Nikola Dobroslaivć na današnjoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite. Kazao je i kako u OB Dubrovnik nema nijedan pacijent koji je na respiratoru te kako se dogodilo lapsus, prenosi Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, jučer su prijavljena dva nova slučaja oboljenja koronavirusom što čini ukupan broj od 24 oboljenja na krajnjem jugu Hrvatske. Ministar Vili Beroš je kazao kako je 14 osoba na respiratoru, od čega jedna u Općoj bolnici Dubrovnik.

Od dvoje novozaraženih, jedno je hospitalizirano, a jedna osoba je puštena na kućnu njegu u izolaciju, dakle to je ukupno sedam hospitaliziranih, kazao je dr. Marijo Bekić

– Radi se o bračnom paru koji je bio u Austriji i vjerojatno su se tamo zarazili, kazao je dr. Mato Lakić te kako je moguće da će biti više zaraženih unutar te obitelji, mada su bili u samoizolaciji. Jedna osoba je liječnik Hitne medicinske službe, rečeno je na konferenciji.

Ravnatelj OB Dubrovnik je izvijestio da će Studentski dom biti u nedjelju spreman za prihvat. Tu će biti i trenažni sustav i ordinacija. U dva odvojena objekta bit će oni kojima bude određena samoizolacija a u drugom lakše oboljeli.

– Mi smo prenamijenili neke testove koji se mogu koristiti u ovom slučaju, novih zaliha nemamo. Zasad nemamo najave dolaska novih testova, imamo neke najave da će doći za koji tjedan, no to je kasno. I danas zovemo, tražimo, pokušavamo ih dobiti kako god možemo, izjavio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić, odgovarajući na pitanja novinara.

Postavljeno je i pitanje oko situacije u Kalosu, o čemu je prvi pisao Dubrovački dnevnik.

Ravnateljica je opovrgnula sve navode koji su izašli, a mi ćemo to  i dalje provjeriti. Po svemu sudeći, radi se o izmišljanju problema koji nisu postojali. Ako utvrdimo da je to tako, poduzet ćemo potrebne korake. Već su prije postojale žalbe, no utvrđeno je da je ravnateljica bila u pravu. Iz njenog očitovanja, mi vjerujemo da je ponovno u pravu, ali ćemo provjeriti, odgovorio je župan Dobroslavić.