Jučer je odigrano 21. kolo Prve županijske lige u kojem su u gostima slavila oba favorita lige, Neretva je pobijedila Croatiju 4:1, a Orebić Jadrana 2:0. Gusar je sa Žrnovom u Kominu odigrao bez golova, a Metković s Lastova donosi jedan, ali vrijedan bod.

Priključak za vrhom drži Župa dubrovačka koja je kod kuće pobijedila Slavena 4:1. U svom Potomju Grk nije imao šanse protiv Konavljanina (1:4)

Neretva je dobro ušla u utakmicu s Croatijom. Već oko 15. minute za 1:0 zabija Ante Sršen, a pred kraj poluvremena svoj prvi gol na utakmici postiže i Frane Jerković. Neretva se nije opustila ni u drugom poluvremenu. Odmah na početku Frane Jerković postiže svoj drugi, a desetak minuta kasnije i treći gol. Tako se Frane još jednom potvrdio kao najefikasniji strijelac lige. Trener Goran Galov nakon toga u igru uvodi čak pet igrača s klupe, a domaći do kraja utakmice uspijevaju dati tek jedan počasni gol za konačni rezultat 1:4.

ONK Metković je na gostovanju kod Omladinca upisao bod u gostima. Prvo poluvrijeme je završilo bez golova. U drugom poluvremenu su pala oba gola, po jedan na strani domaćina i gostiju za konačni rezultat 1:1.

Trenutno su na vrhu tablice Neretva i Orebić s po 47 bodova, ali i s utakmicom manje koju Neretva treba odigrati s Župom dubrovačkom. Jesenski prvak Gusar zaostaje 4 boda, a Župa dubrovačka 8 bodova. Metković je osmi s 28 bodova.

Rezultati 21. kola:

  • Gabrili: Croatia – Neretva 1:4
  • Smokvica: Jadran 1929 – Orebić 0:2
  • Čibača: Župa dubrovačka – Slaven 4:1
  • Komin: Gusar – Žrnovo 0:0
  • Potomje: Grk – Konavljanin 1:4
  • Lastovo: Omladinac – ONK Metković 1:1

Poredak na tablici nakon odigranog 21. kola uz napomenu da će ista biti ažurirana nakon odluke Disciplinske komisije na žalbu ONK Metković i Maestrala: