Stižu dramatične slike požara sa Crnog brda, iznad Trebižata, kod Čapljine, gdje se nalazi i odašiljač Radio-televizije Bosne i Hercegovine te telekomunikacijska oprema.

Usprkos naporima vatrogasaca i uposlenika da je spase, izgorio je glavni objekt za smještaj opreme Radio-televizije BiH te objekti koje koriste neke lokalne radijske i televizijske postaje.

Objekt su, pored ostalih, koristili još i Radio-televizije Federacije, te BH Telecom, Granična policija BiH, Agencija za identifikacijske dokumente BiH.

To znači da od trenutka požara građani šireg područja općine Čapljina nisu u mogućnosti pratiti ove programe te koristiti usluge telekom operatera.

Naše tehničke ekipe od jutros su na terenu, vrše procjenu štete i pokušavaju iznaći rješenje da se ponovo uspostavi neometan signal sa ovog područja, a do tada molimo stanovnike šireg područja Čapljine za strpljenje i razumijevanje, prenosi Čapljinski portal.

Onemogućeno izdavanje osobnih dokumenata

“Požar je prouzrokovao uništenje kompletne telekomunikacijske opreme, uključujući i trafo stanicu pa su zbog toga trenutno u prekidu tri komunikacijska linka, kao i dvije bazne stanice koje su nužne za normalno funkcioniranje sustava izdavanja osobnih dokumenata i drugih sustava koji su povezani ili koriste infrastrukturu IDDEEA-e u navedenim općinama”, priopćili su iz IDDEEA BiH.

Foto: snimka zaslona / BHRT