Da je važno detaljno provjeravati deklaracije, ne samo zbog roka trajanja, potvrđuje primjer s Facebook stranice Halo, Inspektore, koju vodi Europski centar za izvrsnost potrošača, piše Index.

Objavili su fotografiju na kojoj se navodi da se mandarine, koje pakira Agro Neretva i prodaju u Plodinama, reklamiraju kao neretvanske, s jasno istaknutom oznakom “neretvanske mandarine”, dok na deklaraciji pod stavkom podrijetlo piše Egipat.

“Danas imamo primjer koji nas je (opet) ostavio bez riječi: u Plodinama se prodaju tzv. Neretvanske mandarine koje su zapravo iz – Egipta!?! Ne vjerujete? Pogledajte slike!

Znamo da kroz Egipat teče rijeka Nil, ali nismo znali da i oni imaju – Neretvu… Sada nas je isporučitelj simboličnog naziva Agro Neretva iz Opuzena (gle, iz Hrvatske je) naučio nečem novom iz geografije.

I dodatno uvjerio kako se kroz brendiranje proizvoda naivnim i needuciranim potrošačima u Hrvatskoj svašta može prodati pod – ‘domaće’”, stoji, između ostaloga u objavi na Facebook stranici Halo, Inspektore. Dodaju da su kontaktirali Plodine i Agro Neretvu za pojašnjenje.