Granični prijelaz u Metkoviću je preuzak pa ne može dobiti uporabnu dozvolu. Postao je beskoristan premda je u njega država ulupala 20 mil. kuna. Lokacija ne odgovara ni ljudima koji žive u toj ulici. Državna granica prolazi im kroz kuće i preko dvorišta.

Osim toga, pred graničnim prijelazom cesta je toliko uska da se dva autobusa ne mogu mimoići, a pojedini putnici kada dođu na granični prijelaz zastanu jer misle da ih u kućici netko čeka, no u kućici nema nikoga.

Trebao je biti otvoren još u veljači, no uporabnu dozvolu još nema.

Stanari metkovske ulice Stjepana Radića koju je novi granični prijelaz podijelio, pobjeći ne mogu. Ako prijelaz dobije uporabnu dozvolu, zauvijek će biti zatočeni u hrvatskoj inačici Schengena.

I novi gradonačelnik D. Milan i stara gradonačelnica K. Ujdur istog su stava i oboje su se žalili nadležnom ministarstvu.

Autobusi na kat ovuda ne mogu proći, oni obični ostavljaju retrovizore na kućicama, ljudima su blokirani domovi, a kroz kuću se ilegalno prelazi u drugu državu. Protiv takve norme borit će se svi Metkovci, pa bila ona i schengenska…

Ovo je sažetak videopriloga o novom graničnom prijelazu u Metkoviću kojeg je jučer za RTL napravio Marko Saltarić.

Podsjećamo da je odluka o gradnji GP Metković donijeta još 2014. u okviru pripreme za Schengen i da nadležno Ministarstvo financija, te Ministarstvo pomorstva, prometa i infrasturkture do danas nisu imali sluha na argumentirane primjedbe gradske vlasti i građana Metkovića koje su joj u više navrata bile predočene u obliku pismenih predstavki.