Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 49-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sumnjiči se da je, u svojstvu vršitelja dužnosti rukovoditelja javne ustanove iz Metkovića, novčanim sredstvima udruge plaćao prekršajne kazne i izvršio dvije uplate na račun humanitarne zaklade u Metkoviću. Na opisani način ustanovu kojom je rukovodio oštetio je za novčani iznos od 15 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Obzirom da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, od 18. travnja do 19. travnja, 24 sata u kontinuitetu na području cijele republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora prometa.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno su kontrolirana 403 vozila na 52 lokacije. Utvrđena su 182  prekršaja od kojih  122 zbog prekoračenja brzine. Najveća brzina kretanja vozila od 97 km/h izmjerena je u naseljenom mjestu Lozica gdje je dozvoljena brzina 50 km/h.

OGLAS