U subotu, 9.veljače, u mjesnom Domu kulture u Kominu održana je izborna skupština zajednice Hrvatski katolički zbor “MI”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na skupštini je dosadašnje vodstvo izložilo izvješće o provedenim aktivnostima za 2018. godinu, predložen je plan rada za 2019. godinu i predan je financijski izvještaj za 2018. godinu.

Nakon izlaganja izvještaja, provedeni su izbori, na kojima je birano novo rukovodstvo za sljedeće 4 godine, te su izabrani Jurica Ćopo za predsjednika, Kata Dugandžić za dopredsjednika, Nikolina Burić Visković za tajnika i Lucijan Oršulić za rizničara.

A u nedjelju je uz proslavu blaženog Stepinca održan svečani domjenak povodom rođendana udruge. Kao gosti su događaju nazočili ravnatelj osnovne škole i predsjednik NK Gusar Marijan Scipioni, predsjednik Udruge lađara Gusari Komin Stipe Vlahović, predsjednik HSG Komin Lucijan Oršulić, i predsjednik mjesnog odbora Komin Jurica Kraljević.

Poslije dobrodošlice domaćina i slavljenika, uslijedila je molitva župnika don Dražena Dukića, te ugodno popodnevno druženje.

HKZ “MI” je utemeljen kao zajednica mladih vjernika 1976. pri župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu. HKZ MI djeluje kao nevladina udruga registrirana pri mjerodavnim hrvatskim institucijama i istodobno kao privatno društvo u Crkvi, temeljem dekreta Hrvatske biskupske konferencije iz 1990.

U sklopu HKZ MI, u Hrvatskoj djeluje dvadesetak osnovnih zajednica, među kojima zajednice u Solinu, Splitu i Rijeci, a već četiri godine i u Kominu.

Foto: HKZ “MI” Komin

OGLAS