Prošloga vikenda, 10. i 11. ožujka 2018. godine, održano je u Ljubešćici (Novi Marof)  45. Državno dvoransko prvenstvo u streličarstvu u organizaciji SK Grebengradski streličari i Hrvatskog streličarskog saveza.

Slikovni rezultat za streličarski klub „Sagitta libera“Na prvenstvu je sudjelovalo 200 najboljih streličara iz  Hrvatske. Pločani Ivica Buljan i Ante Beader nastupali su za streličarski klub Sagitta libera iz Dubrovnika.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja gađalo se 20 serija s po 3 strijele, da bi se potom pristupilo raspucavanju, gdje je za pobjedu potrebno skupiti 6 bodova.

Ivica Buljan se natjecao u kategoriji olimpijski luk i zauzeo je izvrsno 8. mjesto na državnom prvenstvu. Pred njim je sezona turnira na otvorenom gdje očekujemu i bolje rezultati.

Drugog dana prvenstva nastupio je Ante Beader u kategoriji goli luk. On je u finalu državnog prvenstava izgubio od neprikosnovenog rekordera Roberta Potrkača iz SK Glina te tako ostvario svoj najbolji rezultat osvojivši državnu srebrenu medalju.

Foto: ploce.com.hr