U tijeku je provedba edukativnih interaktivnih radionica u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića i Osnovnoj školi Vrgorac u sklopu projekta Nauči živjeti!, kojeg u partnerstvu s navedenim školama provodi Zajednica Pape Ivana XXIII.

Projekt je financiran od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za školsku godinu 2018./2019.

Cilj edukativnih radionica kao i ostalih projektnih aktivnosti jest jačanje zaštitnih faktora poput otpora vršnjačkom pritisku, samopouzdanja, altruizma, asertivnosti, emocionalnih kompetencija te informiranosti o štetnostima razvoja ovisničkog ponašanja. Upravo nedostatak navedenih zaštitnih faktora vodi do nezdravih oblika ponašanja kod mladih. Ciljana skupina su učenici šestih i sedmih razreda osnovne škole.

Osim navedenog ciklusa radionica u sklopu projekta se provode edukativni kampovi, edukativne radionice za roditelje, savjetodavni rad s učenicima i roditeljima kojeg provode psiholozi, socijalna radnica i socijalna pedagoginja, izrada zbornika radova, javna tribina i nagradni izlet za skupinu učenika koji pokažu izniman angažman kroz projektne aktivnosti.