U sto dvadeset godina koliko je proteklo od praizvedbe, popularnost Orašara kod publike stalno je rasla i danas je to najizvođeniji balet na svijetu…

Gore navedena činjenica se ovoga puta potvrdila na pokladnoj Gala zabavi 2018. koja se održala sinoć u kultnom mjestu navedene zabave, u Hotelu Narona. Tako je balet Orašari u izvedbi istoimene skupine, mahom sastavljene od Makovaca, apsolutni pobjednik ovogodišnje Gala zabave. Pobjedu su stekli između dvanaest vrlo maštovitih maškarskih ekipa.

Da je manistra oliti špageti vrlo popularna talijanska spiza, potvrđuje drugoplasirana ekipa Manistra iz Neretve, dakle, manistra na mokro.

Domaće je domaće!, a u izvedbi trećeplasiranih Pjacara Metković to znači Zagor, Čiko, Žalosna sova i opaki Crveni mundiri

Bilo je tu puno lijepih maski pa je red da ih redom nabrojimo: Orašari, Manista iz Neretve, Pjacari Metković, Pop art strip, Arapi kupuju Hrvatsku, Plastični vojnici, Picasso i njegova družina, Bandidos España Olé!, Zombi, Faraon i faraonka, Bond i njegove cure, Djevojke iz mosta.

Za glazbeni ugođaj primjeren trenutku skrbili su momci iz glazbenog sastava Versi i jedna dama, Makaranka Zorica Andrijašević.

Sve detalje možete vidjeti u našoj niže priloženoj fotogaleriji…

Napominjemo da su danas Velike poklade, povorka kroz središte grada počinje u 14 sati prema lokalnom vremenu. Nakon povorke slijedi Dječji dan pod šatorom, a navečer od 19 sati u istom prostoru nastupa grupa Narona.