Sinoć u 00:00 mostarski Aluminij je ostao bez električne energije zbog čega je došlo do gašenja peći. Ponovno pokretanje proizvodnje je upitno jer košta 250 000 eura i traje dva mjeseca. Bez posla je ostalo 900 radnika. Gašenje proizvodnje u Aluminiju znatno utječe na poslovnaje Luke Ploče o čemu se danas očitovala Uprava Luke koju prenosimo u cijelosti.

Luka Ploče d.d. dužna je izvijestiti dioničare i zainteresiranu javnost o novonastaloj situaciji u vezi s gašenjem proizvodnje u Aluminiju d.d. Mostar. Gašenje proizvodnje u mostarskoj tvornici, do kojega je došlo u noći s 9. na 10. srpnja 2019., značajno će se odraziti na poslovanje društva Luka Ploče d.d..

Naime, tijekom današnjega dana iz mostarske tvornice izvijestili su nas kako više nisu u mogućnosti ispunjavati svoje ugovorne obveze.

Radi boljega razumijevanja, ističemo kako je 50% ukupnih prihoda Luke Ploče d.d. u 2018. g. bilo vezano uz poslovanje s Aluminijem Mostar. Ukupna količina robe pretovarene u luci koja je izravno ili neizravno vezana uz Aluminij iznosila je 233.000 tona. Aluminij Mostar jedan je od naših najznačajnijih partnera.

Uprava Luke Ploče d.d. ulaže maksimalne napore kako bi se što uspješnije nosila s novonastalom situacijom i stabilizirala poslovanje.

Uprava Luke Ploče d.d.