Neretva je danas odigrala onako kako se to od nje očekuje: rastrčano, moćno, nesavladivo…! Rezultat 7:0 (4:0) dovoljno govori sam za sebe.

Slaven u predzadnjem, 25.  kolu sezone nije mogao ništa protiv ovakve Neretve kojoj ovakav rezultat i igra znači povratak na pobjedničke staze nakon poraza u Orebiću i prije zadnjeg kola u Žrnovu, te kvalifikacija za ulazak u Treću ligu.

Neretva je od samog početka preuzela inicijativu i kontrolu terena. Već u 8. minuti prvi gol postiže Frane Jerkoivć, a dvije minute kasnije to čini i Duje Batinović. Do kraja poluvremena Neretva preko Marina Tomasa (24′) i Ante Batinović (26′) dolazi do nedostižnih 4:0.

Na početku drugog dijela u igru ulazi rezervni vratar Ivan Ivanović i Nedjeljko Kaleb, a Edurad Raguž postiže svoj prvi gol (49′). Pogodan rezultat trener Goran Galov koristi za uvođenje svih rapoloživih zamjena. Tako u igru ulaze Tomislav Dodig, Toni Bebić i Duje Marušić. U 63. minuti Frane Jerković postiže svoj drugi gol, a u 76. isto to čini i Eduard Raguž za konačni rezultat 7:0.

Momci su ovu utakmicu odigrali jako dobro što je za nas vrlo važno nakon poraza u Orebiću. Ovo je baš bila utakmica za guštanje, rastrčana, s puno prilika, lopta je bila brza. Baš je bio užitak gledati ovakvu Neretvu. Rezultat 7:0 je komentar sam po sebi. Mi smo opet prvi, čekamo zadnje kolo. U zadnjem kolu idemo u Žrnovo dobiti utakmicu i osluškivati rezultat u Grudi gdje igra Orebić. U kvalifikacije želimo ići s prve pozicije. Danas smo jedan dio igrača ‘očistili’ od kartona jer kvalifikacije za Treću ligu želimo dočekati spremno, komentirao je današnju utakmicu trener Neretve Goran Galov.

Ostale utakmice 25. kola Prve županijske lige, igrat će se u nedjelju s početkom u 17 sati.