Vrlo nestabilno razdoblje završilo je jučerašnjim danom. U prvih 13 dana lipnja u dijelovima Dalmacije palo je više kiše u odnosu na mjesečni prosjek, ponegdje i dvostruko više. S druge strane, u južnoj Dalmaciji je palo najmanje, količina oborine je ponegdje jednoznamenkasta. Tako će vjerojatno i ostati sljedećih desetak dana jer sinoptička situacija garantira duže stabilno i sve toplije razdoblje, objavila je Dalmacija danas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tako će petak i dani vikenda donijeti sunčano, a osobito u nedjelju i vruće vrijeme. Vrijedan spomena je tek vjetar koji će danas popodne na moru biti pojačan. Još toplije bit će sljedeći tjedan, osobito u njegovom drugom dijelu kada nas očekuje prvi toplinski val aktualne godine.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Noću slaba do umjerena bura, danju će zapuhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će na moru, osobito među otocima, u kasnim popodnevnim satima biti pojačan uz moguće jake udare. Minimalne jutarnje temperature zraka od 11°C ponegdje u Dalmatinskoj zagori do 20°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 24 do 28°C.

Subota donosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Noću tiho ili burin, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, nešto jači kasno popodne na moru. Jutro ugodno, danju vrlo toplo, od 25 do 30°C.

Pretežno sunčano i suho bit će u nedjelju. Noću tiho, danju će puhati slab vjetar s jugozapada. Toplije, najviše dnevne temperature od 26 do 32°C.

U ponedjeljak će u Dalmatinskoj zagori biti promjenjive naoblake, no od utorka do kraja tjedna bit će pretežno sunčano i sve toplije. U drugom dijelu tjedna temperature zraka ponegdje će prelaziti vrlo vrućih 35°C.

Piše: Rade Popadić / Dalmacija danas

OGLAS