HAKOM (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti) je danas upozorio građane da u slučaju grmljavinskog nevremena isključe sve kabele iz utičnica.

– [SKLJUČITE APARATE!!!] U slučaju grmljavinskog nevremena obavezno isključi SVE kabele iz utičnica, tako ćeš zaštiti svoje elektroničke uređaje od udara groma. Istrijani su trenutno na udaru ali vrijedi za sve – objavili su poslijepodne na Facebooku.

Međutim, neki su već dali do znanja da neće poslušati ovaj savjet.

– Fidovka odrađuje svoje, ništa ne isključujem – napisao je jedan komentator, koristeći popularni naziv za FID ili diferencijalnu sklopku.

– Za prenapon se koriste odvodnici prenapona. Fidovka je zaštita od direktnog ili indirektnog napona dodira – odgovorio mu je drugi korisnik.

– Ne razmem se u to, al’ svaki bliži udar groma fidovka izbaci, digneš i piči dalje – nije se dao smesti prvi komentator, prenosi Večernji list.

[ISKLJUČI APARATE!!!]U slučaju grmljavinskog nevremena obavezno isključi SVE kabele iz utičnica, tako ćeš zaštiti svoje elektroničke uređaje od udara groma🌩. Istrijani su trenutno na udaru ali vrijedi za sve.

Gepostet von HAKOM am Dienstag, 9. Juli 2019

 

Foto: Matko Suton