Četvrti Lađarski kup sv. Ilije u organizaciji UL Jerkovac, koji se vesla povodom blagdana sv.Ilije i Dana Grada Metkovića, osvojili su lađari UL Gospa Karmelska iz Krvavca koji su se pokazali najspremnijima u svim fazama natjecanja. Sudjelovalo je devet ekipa. Drugo mjesto je osvojila UL Crni put, a treće UL Jerkovac.

Lađarski kup sv. Ilije se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu vesla se dužinska utrka od Lučkog mosta do Veletržnice i natrag. U ovom dijelu su najbrži bili lađari iz Krvavca, zatim Sv. Ilija, Crni put, Baćina, Jerkovac, Veterani 4. gbr., Jerkovac Juniori, Opuzen i  vrlo mlada ekipa iz Vida koja je kao deveta ispala iz daljnje natjecanja. Mlade Vidonjce treba pohvaliti zbog upornosti usprkos izostanku nekih veslača.

U drugom dijelu natjecanja veslalo je osam prvih ekipa iz prvog dijela, i to brzinsku utrku u parovima po principu prvi-zadnji. Ovaj dio se veslao od Lučkog mosta do ravnine s Malom rivom i natrag.

U osmini finala odmjerili su snage: Gospa Karmelska – Opuzen, Sv. Ilija – Jerkovac juniori, Crni put– Veterani 4. gbr., Baćina – Jerkovac.

U polufinalu veslali su Gospa Karmelska – Jerkovac, Sv. Ilija – Crni put. Zatim za treće mjesto snage su odmjerili Sv. Ilija i JerkovacI na kraju, u finalnoj utrci veslali su najbolji UL Gospa Karmelska i UL Crni put. Ovoga puta su Krvavčani pokazali više snage i vještine u finišu utrke i osvojili IV. Lađarski kup sv. Ilije.