U Našicama u OŠ Dore Pejačević 17. i 18. travnja ove godine održano je 20. Državno natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola u području vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018.

Minotaur, rad Stipe Marevića, učenika 8. razreda iz OŠ don Mihovila Pavlinovića, proglašen je najboljim u kategoriji 1.A (osnovne škole) između 273 prispjele skulpture od žice (3D), a od kojih je 13 najuspješnijih pozvano na Državno natjecanje.

 

Učenici su trebali napraviti skulpturu na temu Čudesan svijet mitskih bića koristeći aluminijsku i bakrenu žicu. Stipe je napravio Minotaura koji je osvojio prvo mjesto na županijskoj razini, a potom na državnoj razini dobio je maksimalni broj bodova od svih članova državnog povjerenstva.

Rad Stipe Marevića je tako osvojio prvo mjesto i samim tim je državni prvak u ovoj kategoriji natjecanja.

Učenici pozvani na državno su imali i natjecateljski dio, to je bila 1.B kategorija. Natjecalo se trinaest učenika. Zadatak radionice je bio Portret Dore Pejačević u toplo-hladnom kontrastu (koloristička modulacija) u tehnici tempere.

Državno povjerenstvo je vrednovalo radove i Stipe je osvojio drugo mjesto u ovoj kategoriji.

Ovo je ogroman uspjeh jer se rijetko dogodi da isti učenik osvoji prvo i drugo mjesto u dvije kategorije na državnoj razini.

Stipe je izuzetno darovit učenik i ovaj uspjeh će sigurno utjecati na njegovo daljnje školovanje, izjavila je njegova mentorica prof. Dubravka Šešelj.