Požar na brdu Neprobić poviše Slanoga i dalje je aktivan, ali se kanader s požarišta morao povući jer je naletio na pticu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nadamo se da ovaj nalet nije nanio veliki kvar kanaderu, jer ako jest, u jeku požarne sezone ostali bismo na samo jednom spasonosnom zrakoplovu ove vrste. Tu su još i Air tractori, no oni ne mogu zamijeniti kanadere na velikim požarištima, piše Dubrovniknet.

Uhićen 28-godišnjak koji je namjerno izazvao požare u Mokošici

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik utvrđena je osnovana sumnja kako je 28-godišnji muškarac počinio više kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1 KZ-a.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je navedena osoba od 5. do 7. kolovoza ove godine namjerno izazvala požare na tri različite lokacije u naselju Nova Mokošica, grad Dubrovnik.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava te je u večernjim satima 11. kolovoza 2022. godine predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

OGLAS