U subotu, 25. listopada, u Čitluku je održano 4. kolo karate lige Hercegovačke regije, od Čapljine do Rame.

Karate klub Metković je pozvan kao gost iz Hrvatske, zbog kvalitetnih natjecatelja i na istom rado nastupa jer je Hercegovina rasadnik dobrih karataša i stvara kvalitetne natjecatelje koji su se popeli i na najviši tron Svjetskih prvenstava, poput braće Kvesić, Pehar i drugih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

KK Metković je zbog COVID-a nastupio sa smo dva natjecatelja.

Duje Mihaljević, trenutno jedan od najperspektivnijih natjecatelj Hrvatske u kadetskom uzrastu (trenutni viceprvak Države i brončani sa Balkanskog prvenstva), osvojio je zlato pobijedivši tri borca.

Još jedan prvoklasni borac KK Metkovića Ante Leontić, brončani s Prvenstva Hrvatske 2019. i viceprvak države i Balkana 2018., osvojio je srebro nakon dvije dobivene borbe i poraz u finalu.

Pred natjecateljima Karate kluba Metković je zahtjevan listopad, gdje će sve vikende provesti na natjecanjima, a najvažniji su  CROATIA Open, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Balkana.

CROATIA Open je otvoreno Prvenstvo Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog karate saveza koje će ove godine biti u Rijeci od 8 do 10. listopada 2021. Nastupit će preko 1000 natjecatelja iz cijele Europe i svijeta. To će ujedno biti i kontrolni turnir za reprezentaciju.

Prvenstvo Balkana će biti u Poreču od 14 do 17. listopada 2021. Pravo nastupa ima šest metkovskih karataša, osvajača državnih medalja.

Prvenstvo Hrvatske će biti 23 i 24 listopada 2021. u Jastrebarskom.

OGLAS