Jučer se sa početkom u 18 sati u Zgradi političkih stranaka održao izbor za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” Metković. Kandidatkinje su bile Martina Krističević i Kata Erkapić. Na ovim unutarstranačkim izborima sudjelovalo je 57 žena, koje su u konačnici sa šest glasova više presudile da je nova predsjednica Martina Krstičević. Izjavu od nove predsjednice nismo uspjeli dobiti, ali smo se zato čuli sa Katom Erkapić.

U poštenom glasovanju, s obzirom da sam novo ime u politici, a dugo sam u Hdz-u, zadovoljna sam rezultatom, jer sam izgubila za samo šest glasova. Iskreno nisam očekivala da ću sa toliko malo glasova razlike izgubiti, pošto je kolegica ipak duže u stranci od mene. Nisam razočarana jer smo sve mi zene Katarine Zrinske i ona će nam i dalje bit inspiracija za sadašnje vrijeme i neke nove ljude i programe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
Za kolegicu ima samo riječi hvale: “Kolegica Martina je dobra žena koja se zalaže za svoju zajednicu. Ima dobre ideje i nadam se da ce uspješno i s jednakim entuzijazmom obavljat tu časnu i jaku funkciju unutar stranke te da će ostavit trag zajedno sa svojim izaslanicama u radu te iste zajednice.
U nastavku razgovora naša inače nezaposlena sugovornica nam je rekla kako vjeruje da joj je za dobar rezultat pomogla i njena humanitarna djelatnost i peticija zabrinutih građana koju je pokrenula.
Katina želja je bila da se međusobno nadahnu i samim time jačaju zajedništvo i timski rad te je zbog toga potakla Martinu da napiše govor uoči glasanja.
Nakon samih izbora Kata Erkapić se i zahvalila putem facebooka, čiju objavu prenosimo u cijelosti:
Želim se ovim putem zahvaliti ženama Zajednice i svim ženama općenito. Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.. Ja i politika kao novo mlado ime koje se nije posebno isticalo u političkim vodama moje stranačko opredjeljene se zna, HDZ. Zadovoljna sam unutarstranačkim izborima. Izgubila sam od kolegice Martine u 6 glasova (Martina plati mi haljinu ipak sam uložila u kampanju). I ovim putem želim tim istim ženama puno uspjeha u radu Zajednice žena Katarine Zrinske. Otvorite svoja srca i svoje oči za one koji nemaju tu mogućnost. Hvala vam svima!
Martina Krstičević na mjestu predsjednice je nasljedila dosadašnju predsjednicu Ivonu Dragović.
OGLAS