Jučer se sa početkom u 18 sati u Zgradi političkih stranaka održao izbor za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” Metković. Kandidatkinje su bile Martina Krističević i Kata Erkapić. Na ovim unutarstranačkim izborima sudjelovalo je 57 žena, koje su u konačnici sa šest glasova više presudile da je nova predsjednica Martina Krstičević. Izjavu od nove predsjednice nismo uspjeli dobiti, ali smo se zato čuli sa Katom Erkapić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U poštenom glasovanju, s obzirom da sam novo ime u politici, a dugo sam u Hdz-u, zadovoljna sam rezultatom, jer sam izgubila za samo šest glasova. Iskreno nisam očekivala da ću sa toliko malo glasova razlike izgubiti, pošto je kolegica ipak duže u stranci od mene. Nisam razočarana jer smo sve mi zene Katarine Zrinske i ona će nam i dalje bit inspiracija za sadašnje vrijeme i neke nove ljude i programe.

Za kolegicu ima samo riječi hvale: “Kolegica Martina je dobra žena koja se zalaže za svoju zajednicu. Ima dobre ideje i nadam se da ce uspješno i s jednakim entuzijazmom obavljat tu časnu i jaku funkciju unutar stranke te da će ostavit trag zajedno sa svojim izaslanicama u radu te iste zajednice.
U nastavku razgovora naša inače nezaposlena sugovornica nam je rekla kako vjeruje da joj je za dobar rezultat pomogla i njena humanitarna djelatnost i peticija zabrinutih građana koju je pokrenula.
Katina želja je bila da se međusobno nadahnu i samim time jačaju zajedništvo i timski rad te je zbog toga potakla Martinu da napiše govor uoči glasanja.
Nakon samih izbora Kata Erkapić se i zahvalila putem facebooka, čiju objavu prenosimo u cijelosti:
Želim se ovim putem zahvaliti ženama Zajednice i svim ženama općenito. Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.. Ja i politika kao novo mlado ime koje se nije posebno isticalo u političkim vodama moje stranačko opredjeljene se zna, HDZ. Zadovoljna sam unutarstranačkim izborima. Izgubila sam od kolegice Martine u 6 glasova (Martina plati mi haljinu ipak sam uložila u kampanju). I ovim putem želim tim istim ženama puno uspjeha u radu Zajednice žena Katarine Zrinske. Otvorite svoja srca i svoje oči za one koji nemaju tu mogućnost. Hvala vam svima!
Martina Krstičević na mjestu predsjednice je nasljedila dosadašnju predsjednicu Ivonu Dragović.
OGLAS