Danas su gradske organizacije HSU- i SDP-a predstavile svog kandidata za gradonačelnika Metkovića na predstojećim lokalnim izborima. To je Krešimir Kuran, predsjednik GO SDP-a Metković. U ima svojih gradskih organizacija kandidata su predstavili Siniša Bebić, potpredsjednik HSU-a Metković, i Sandi Šprlje – Obradović, potpredsjednica SDP-a Metković.

Kuran je u svom obraćanju naglasio kako je gradu potrebna nova upravno-teritorijalna reorganizacija te okretanje gospodarskoj zoni u susjednoj općini Kuli Norinskoj: “Postoje dvije opcije u kojima Grad Metković mora tražiti svoju šansu, a to su: potrebna nova upravno-teritorijalna reorganizacija (spajanje administrativnih jedinica) i /ili osnivanje tvrtke koja će biti u 50% vlasništvu Grada Metkovića i 50% vlasništvu općine Kula Norinska te koja će upravljati gospodarskom zonom Nova Sela. U svemu tome treba nastojati da se ta zona ne pretvori u isključivo trgovačko- skladišnu zonu već da ima osjetno zastupljenu proizvodnu komponentu.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kuran očekuje da će u novom Gradskom vijeću SDP i HSU imati po jednog vijećnika te da u drugi krug ulaze on i netko od kandidata stranaka desnog predznaka.

Zamjenici i ostatak tima, koji će uz članove SDP-a i HSU-a Metković činiti i neki nezavisni kandidati, kao i program za lokalne izbore bit će predstavljen u slijedeća dva mjeseca, a građanima Metkovića Kuran je uputio poruku, koja će biti i slogan njihove kampanje: Za Metković jednakih šansi…Ili jesi ili nisi

OGLAS