Dana 11.03.2017.g. Karate klub Metković nstupio je nana međunarodnom karate turniru KUP JADRANA, Split koji se održava još od davne 1968.g. Na natjecanju su nastupila 43 kluba sa od 564 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Karate klub Metković nastupio je sa 27 natjecatelja u borbama koji su osvojili ukupno 14 medalja, od čega 6 zlata, 4 srebra i 4 bronci.

Zlata su osvojili:

Duje Mihaljević u kategoriji mlađi učenici – 38 kg
Ante Leontić u kategoriji mlađi učenici + 38 kg
Laura Ćulum ukategoriji učenice – 40 kg
Lucija Utovac u kategoriji učenice + 44 kg
Mišo Draženović u kategoriji učenici + 46 kg
Ante Krstičević u kategoriji mlađi kadeti + 57 kg

Za ulazak u većinu finalnih borbi, moralo se proći i do 4 kola.

Srebra su osvojili:

Josip Ćerlek u kategoriji mlađi učenici -26 kg
Klara Volarević u kategoriji mlađe učenice – 36 kg
Ljubo Knežić u kategoriji mlađi kadeti +57 kg
Sara Đukić u kategoriji mlađe kadetkinje -50 kg

Bronce su osvojili:

Matea Bebić u kategoriji mlađe kadetkinje + 55 kg
Ante Utovac u kategoriji mlađi kadeti – 57 kg
Ante Juračić u kategoriji kadeti – 52 kg
Petar Borovac u kategoriji kadeti – 57 kg

U repasažnim borbama za treće mjesto izgubili su Duje Žderić, Laura Bebić, Anja Pokrajac i Nino Volarević, te se plasirali na 5 mjesta.

Nastupili su još u mlađim uzrastima Roko Bartulović, Karla Pezić, Nera Grljušić, Mario Bartulović, u kategoriji kadeta Lukas Glaviškić, Iva Vučić i Ante Dugandžić, te junior Ivan Batinović i juniorka Matea Goluža, ali bez rezultata.

Sljedeće natjecanje je prvenestvo države za mlađe uzraste, koje će se održati u dane 01 i 02.04.2017.g. u Ivankovu, Vinkovci, gdje planiramo nastupiti sa 5 natjecatelja koji su na posljednjim kontrolnim natjecanjima u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori osvajali uzastopno zlatne i srebrene medalj,e a to su: u kategoriji mlažih učenika Duje Mihaljević, u kategoriji učenica Laura Ćulum (aktualna prvakinja države) i Lucija Utovac, te u kategorijama mlađih kadeta/kinja, Sara Đukić i Ante Krstičević.