Još jedna legenda iz svijeta košarke je dobila svoj mural na zidu uz gimnazijsko košarkaško igralište u Metkoviću. Nakon Dražena, tu je i legendarni Jordan.

On je košarkaška legenda a samo košarkaške legende idu na ovaj zid! – bio je kratak i jasan Marko Tot jedan od pokretača i realizatora ove inicijative, a tu su još Stipe Marević i Josip Volarević. Sami su izradili skicu, a i boje su nabavljene u njihovu aranžmanu. Ako tko hoće, može ih pogurati u ovome jer namjera im je u ovo kultno košarkaško mjesto uvesti još pokoju legendu.

Ova mlada ekipa je zaslužna za ponovno održavanje turnira Streetball Metković koji se održao prije nekoliko dana, vrativši tako uličnu košarku u grad. Svakako zaslužuju podršku…

A sada malo o Michaelu Jeffreyju Jordanu!  Rođen je u Brooklynu, New York, 17. veljače 1963.Igrao je na poziciji bek šutera, a izabran je u 1. krugu (3. ukupno) NBA drafta 1984. od strane Chicago Bullsa. U svojoj četrnaestogodišnjoj NBA karijeri ostvario je mnoge uspjehe. Igravši za Chicago Bullse, osvojio je 6 NBA prstena, 5 puta proglašavan je najkorisnijim igračem lige te 6 puta najkorisnijim igračem NBA finala. Jordan je četrnaesterostruki NBA All-Star, te je jedanaest puta biran u All-NBA momčad i jednom je proglašen obrambenim igračem godine. Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine.