Polnoćka (ponoćka) katoličko je misno slavlje kojim započinje Božić. Slavi se noću (obično u ponoć ili u večernjim satima Badnjaka) s 24. na 25. prosinca u čast rođenja Isusa Krista.

U crkve na polnoćke tradicionalno dolaze i brojne obitelji s djecom. Općenito dolazi više vjernika nego inače tijekom nedjeljnih svetih misa. Evo kako je to izgledalo u Metkoviću, Vidu i Borovcima.

Dječja ponoćka u crkvi sv. Ilije u Metkoviću tijekom koje su učenici iz OŠ Stjepana Radića izveli prigodni glazbeno-recitatorski program pod vodstvom učiteljice Aleksandre Lukić Skelić. Misno slavlje je predvodio župnik fra Ante Bilokapić uz suslavljenike fra Duju i fra Antu.

Misu ponoćku u jednoj od najstarijih crkava u dolini Neretve, u crkvi sv. Nikole u  Borovcima slavio je župnik don Davor Bilandžić.

Ponoćka u Vidu. Prije svete mise izveden je prigodni glazbeno-recitatorski program.

Misu ponoćku u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Metkoviću predvodio je župni vikar don Miroslav Rubić u koncelebraciji je bio župnik don Davor. Pjevanje je predvodio mješoviti župni zbor.

Misu ponoćku u crkvi sv. Franje na Kladi predvodio je župni vikar fra Duje Jukić.

Ponoćku u župnoj crkvi sv. Ilije slavio je župnik fra Ante Bilokapić uz đakona fra Antu Prološčića. Pjevanje je predvodio mješoviti župni zbor.