Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, povodom početka radova, obišli su lokacije u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve. Projektom je obuhvaćeno 9 infrastrukturnih zahvata i 2 aktivnosti za upravljanje i praćenje posjetiteljima, a cilj je doprinijeti održivom društvenom i gospodarskom razvoju doline Neretve.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Projekt obuhvaća rekonstrukciju škole u Baćini, unutar koje će se nalaziti posjetiteljski centar Vrata Neretve i planinarski dom, uređenje izložbenog prostora Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, izgradnju edu-eko kompleksa s prvim vjetro-orguljama u svijetu na brdu Trovro u Rogotinu, uređenje promatračnice za živi svijet i 10 km pješačkih staza na Baćinskim jezerima, revitalizaciju 5 km staza i šetnica na području Predolac-Šibanica, uređenje edu-eko vrta u sklopu Osnovne škole fra Ante Gnječa u Staševici, uređenje eko dječjeg igrališta u Otrić Seocima i postavljanje sustava za zaštitu od požara na području Predolac-Šibanica i brdu Babina Gomila.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.3 mil. kn, od čega  10.5 mil. kn iznosi potpora EU. Vrijednost projektnih aktivnosti u Metkoviću je 2, 3 milijuna kuna. Kraj projekta predviđen je za studeni 2020. godine.

Foto: edubrovnik.org

OGLAS