Borci Karate kluba Metković, Ante Krstičević i Petar Borovac odazvali su se pozivu za priprema muške kadetske reprezentacije Hrvatske u borbama. Jučer su u sklopu priprema nastupili u Đurđevcu na Podravina open, na kojem je nastupilo 480 natjecatelja iz 50 klubova (iz 6 država).

Petar Borovac je osvojio brončanu medalju u kategoriji kadeti – 70 kg. U prvom kolu je izborio pobjedu, u drugom gubi da bi potom u repasažu pobijedio sa 5:0 i tako se zasluženo popeo na postolje.

Ante Krstičević je u repasažu izgubio za brončanu medalju. Iako je imao podosta udaraca koji su se po mišljenju trenera Karate kluba Metković trebali bodovati.

Danas su na rasporedu dva treninga pod vodstvom izbornika te trening borbe s reprezentacijom Mađarske.

Zadnjega vikenda priprema predviđen je nastup na Velika Gorica openu koji predhodi Svjetskom kupu za mlađe i WKF uzraste u srpnju ove godine.

Prema programu pripema do sada su nastupili na Kupu Jadrana u Splitu gdje je Ante Krstičević u kadetima – 63 kg osvojio zlatnu medalju, a Petar dva srebra u kadetima i juniorima.  Potom su 25. ožujka nastupili u Rijeci na Croatian karate champions cup 2018 – 15th TAD cup. Prije toga su sudjelovali na pripremama reprezentacije pod vodstvom izbornika Mrzaka.

Karate klub Metković je istovremeno u završnim pripremam s mlađom ekipom. Pored brojnih turnira na kojima su osvojili podosta zlatnih medalja, u više navrata gostovali u Čitluku sa tamošnjim klubovima i djelom splitskih karataša odrađivali trening mečeve u sklopu priprema za nadolazeće državno prvenstvo u travnju u Zagrebu. Nositelji medalja s ovoga prvenstva predstavljati će hrvatski karate na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.