Glumci Metkovskog amaterskog kazališta sinoć su u ispunjenoj kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta po drugi put izveli svoj novu predstavu “Pomutnja”u režiji Jasne Jukić.

Nakon uspješne premijere koja je bila 19. siječnja 2018., metkovska je publika još jednom pokazala vrlo dobar interes za ovaj intrigantni dramski uradak Gorana Matića.

Priča kao da je odavno već ispričana u mnogim našim obiteljima koje je sudbina tijekom prošlih vremena razdvojila u potrazi za kruhom i boljim životom. Goran u priču uvlači niz likova koji pokušavaju za sebe ušićariti djelić američkog sna Paške Baverine. Svi sve znaju, kompromisno pristaju na igru, istinu pretvaraju u sarkazam i crni humor u kojem se na kraju otkriva trag osobne savjesti. U jednom danu kao da na površinu isplivava osobna istina koju su likovi pomno skrivali ili su se bar nadali da su je uspjeli skriti. Zanimljivo da se sve odvija u ozračju posljednjeg ispraćaja osobe koju su akteri priče voljeli na svoj način. Pisac kao da sugerira da su početak i kraj svakog života čista istina, a ono između podložno je glumi ili pomutnji…

Uloge su tumačili Ana Veraja (Vesela), Željka Bulić (Tonka), Jure Talajić (Jozo), Vinko Vuković Liska (Švabo), Marijeta Kežić (Mila), Manuela Šiljeg Malezija (Anka) i Josip Talajić (Juan Carlos).

Za scenografiju je zaslužan Ivica Ivaniš Kulija, a majstor svijetla je bio Milenko Družijanić Druja.