U župnoj dvorani u Vidu gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima predstavio je okupljenim mještanima  projekt Uređenje velike i male rive u Vidu te najavu i predstavljanje ostalih projekata i aktivnosti planiranih za realizaciju u narednom razdoblju.

Predstavljeni su projekti grada realizirani u periodu 2017.- 2018.godine te je najavljeno asfaltiranje najkritičnijih ulica u Vidu za što je u Proračunu predviđeno 500 tisuća kuna. Osim toga, predstavljen je i projekt uređenja okoliša mrtvačnice.

Projekt Uređenje velike i male rive izazvalo raspravu okupljenih u kojoj su se čula oprečna viđenja uređenja rive u Vidu.

Prema riječima gradonačelnika, na ovakav način uređenja velike rive planiralo se zbog činjenice da znatan broj turista posjeti Arheološki muzej koji na najbolji način nije spojen s parkiralištem. Kao riješenje ovoga problema u projektu je predviđeno povezivanje drvenim mostom parkirališta sa suprotnom stranom Norina na kojoj je muzej.

U projektu je još predviđeno rješenje uređenja trga ispred restorana s novim rasvjetnim tijelima, klupama, stupićima, drvenom šetnicom s jedne i druge strane te efektnom rasvjetom u vodi. Također, projektom je predviđeno postavljanje velikog reklamnog panoa na kraju rive kako bi prvi kontakt posjetitelja s naseljem Vid bio primjeren. Sredstva za uređenje rive osigurana su u gradskom Proračunu za tekuću godinu.

Foto i tekst: vid.hr