Danas je predstavnik građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve Ivo Matičević imao radni sastanak s metkovskim gradonačelnikom Daliborom Milanom. Tema sastanka je bila realizacija zahtjeva koje je građanska inicijativa uputila odgovornima za zdravstvenu skrb na području doline Neretve na prosvjedu potpore liječnici Kesniji Kaleb ovoga ponedjeljka.

Nakon sastanka GI Sinovi i kćeri Neretve je uputila javnosti i svojim članovima priopćenje putem svoje FB stranice koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani članovi grupe ‘Sinovi i kćeri Neretve’!

Koristimo ovu priliku da vas upoznamo sa koracima koji su započeti za osiguravanje sigurnosti života u dolini Neretve. Prije svega zahvaljujemo gradonačelniku grada Metkovića g. Daliboru Milanu što je dao bezrezervnu podršku GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’ u traženju rješenja u ovom zajedničkom problemu.

Trenutna rješenje i odluke:

  • Grad Metković je u Proračunu osigurao 500.000 kn za primarnu zdravstvenu zaštitu građana Metkovića, te ovim putem mi kao inicijativa ovlašćujemo dr. Kseniju Kaleb da u naše ime da prijedloge za raspoređivanje ovih sredstava, gdje je to potrebno
  • Grad Metković je spreman odmah kupiti tri analizatora CRP-a, dva za Dom zdravlja Metković i jedan za Hitni medicinski prijem u Metkoviću
  • u suradnji sa ravnateljem Doma zdravlja i županom Dubrovačko-neretvanske županije osigurat će se liječnički punkt za posebna dežurstva u dolini Neretve kako bi naši građani imali 24 satnu zaštitu, 7 dana u tjednu
  • prihvaćeno je od strane Grada Metkovića da bude domaćin radnog sastanka u razumnom roku te je gradonačelnik obećao obavijestiti u ime građanske inicijative sve koji bi trebali prisustvovati tom radnom sastanku uz našu prisutnost sa našim predstavnicima (Ministra zdravstva, Župana, županijskog pročelnika za zdravstvo, ravnatelje HMP i Doma zdravlja, gradonačelnike Metkovića, Opuzena, Ploča). Stav GI je da to bude 10 dana, a svi moraju potvrdit svoj dolazak, stoga pozivamo sve na odgovornsot prema dolini Neretve.
  • Također smo se složili u jednom a to je da zajedničkim snagama idemo zastupati stavove i odluke GI Sinovi i kćeri Neretve.

Ovo je mali korak za naš grad, a velik za nas i naše obitelji! Stoga se zahvaljujemo još jednom svima koji su prepoznali ovaj mali korak za našu dolinu Neretve. Zahvaljujemo se cijeloj dolini Neretve što je dala bezrezervnu podršku GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’ u traženju rješenja. Idemo dalje, zajedničkim snagama do cilja te ćemo vas obavijestiti kada bude zakazan sastanak za rješavanje kompletnog problema.

Ivo Matičević, koordinator GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’