Pripreme za 4. Metkovsku skalinadu su u punom zamahu i trenutno se najviše se radi na vizualnom identitetu utrke, izvijestili su nas iz SU Neretva Run koja je organizator utrke koja će se održati 17. ožujka u Metkoviću.

Organizator najavljuje postavljanje startnih i ciljnih vrata Trga kralja Tomislava, postavljanje tepiha i zastava na cijeloj dionici utrke, a bit će i posebna novčana nagrada za one koji budu najbrži od starta do prolazne točke kod crkve sv. Ilije (Trofej sv. Ilije).

Organizatorima su svoj dolazak potvrdile brojne TV kuće te očekuje se veliki broj novinara i gostiju, kao i dolazak predstavnika platforme Zero Waste Blue jer se utrka sufinancira sredstvima EU-a.

Na utrku je prijavljeno 125 natjecatelja iz 7 država svijeta, prvi put u Metkoviću će trčati atletičari iz Rusije, Makedonije i Italije. Na kronometarskom startu se očekuje preko 200 natjecatelja koji će startati u pravilnim razmacima od 30 sekundi.

Prijave za sve uzraste su otvorene do 12. ožujka 2019. ili do popunjenja limita koji su navedeni u raspisu utrke, sa napomenom da djeca koja pohađaju osnovnu školu ne plaćaju kotizaciju a u sklopu startnog paketa očekuje ih startni broj, finišerska medalja i ručak nakon utrke.

Materijali koji će se koristiti na utrci i startni paketi koje dobivaju natjecatelji imaju eko certifikat. Tako utrka ima nultu stopu tolerancije na otpad bilo kakve vrste.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU-a (Interreg Italy-Croatia, Zero Waste Blue Platforma).