Zaobišao se Neum, ali i Ploče. Prošli vikend u koloni od 2 kilometra čekalo se na trajekt, a jučer tek desetak automobila odlazi prema Trpnju, piše RTL.

Skok u more za ličkog doktora značio je samo jedno. Preplivati od Komarne ispod Pelješkog mosta sve do Brijeste.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Ovo je bio maraton za dugovječnost Pelješkog mosta ja bi se usudio reći našeg hrvatskog mosta”, kazao je Bojan Glažar, plivački maratonac.

Plivao je dva i pol sata, a u Brijesti ga je dočekala ekipa ronilaca koja je inače mirnu uvalu očistila od otpada.

“Boca, limenki od pive, razbijenih boca, čaša, svega. Nađe se, ali nije toliko prljavo koliko smo misli da će biti”, ističe Ivan Kuran iz JVP Metković.

Aktivno je bilo ispod, ali i na mostu. Prvi vikend bio je udarni. Fotografije s pelješkom ljepoticom pravi su hit i pune obiteljske albume.

“Idemo dva dana na Korčulu, ali prvenstveno smo stali vidjeti kako izgleda most i više smo nego oduševljeni”, rekao je Oliver Neašmić iz Splita.

“Naravno, zaustavili smo se da se poslikamo i da ga pogledamo. i baš smo impresionirani”, izjavila je Ivana Lešnjak iz Zagreba.

Pelješkim mostom dnevno se preveze desetak tisuća automobila, zbog čega je promet na graničnom prijelazu Klek smanjen za više od 40 posto.

Zaobišao se Neum, ali i Ploče. Prošli vikend u koloni od 2 kilometra čekalo se na trajekt, a danas tek desetak automobila odlazi prema Trpnju.

“Mi planiramo puno ranije putovanje, ljetovanje i tako to. Pa smo Korčulu puno ranije isplanirali tako da još nismo znali hoće li most biti otvoren ili neće pa smo rezervirali karte, pa da ne propadnu”, kazala je Ljiljana iz Varaždina.

Uz to je i karta 194 kune za automobil i osobu. Smanjio se promet u luci, a time i u trgovinama i restoranima.

“Osjetili smo padove prometa do 80 posto. Kao što vidite sve je prazno. Cijelo se vrijeme raspravljalo o Neumu, ali nitko nije raspravljao o Pločama i Trpnju”, objašnjava Nenad Jakić, ugostitelj iz Ploča.

Nekom je skratio, a nekom zadao nove muke. Pelješki most dugo se čekao, a privikavanje da on doista postoji još će neko vrijeme zasigurno trajati.

Piše: Andrea Žarak / RTL

OGLAS