U Kaštelima je odigrana rukometna utakmica 17. kola 1. HRL Jug između RK Ribola Kaštela i RK Metković 1963 u kojoj su domaćini slavili rezultatom 30:24.

Čvrsta utakmica koju su Metkovci dobro otvorili i igrali ravnopravno prvih 20 minuta. Tada Ribola stvara veću rezultatsku razliku koju je uspjela sačuvati do samoga kraja. Na poluvremenu je rezultat bio 15:11.

U nastavku su Metkovci uspjeli smanjiti razliku koja je u jednom trenutku bila samo gol prednosti 18:17. U 57. minuti pri rezultatu 27:24 Metkovci ne uspijevaju realizirati napad i nakon toga prave dvije tehničke pogreške što je u konačnici dovelo do rezultata 30:24.

Metkovci jednostavno nisu našli načina kako večeras zaustaviti raspoloženog Krokara koji je postigao čak 12 golova. Treba reći da Filip Romić već dvije utakmice zaredom nije imao na raspolaganju ozljeđenog Damira Matagu, ponajboljeg pivota lige, dok je Koncul ozljeđen već nekoliko mjeseci. Iako taj hendikep u prošlom susretu sa Solinom nije dolazio do izražaja, večeras se u Kaštelima itekako osjetio nedostatak vrsnog pivota.

Nakon odigranog 17. kola prvenstva, Metković je i dalje 8. sa 15 bodova. U 18. kolu, koje će se igrati 7. travnja, Metković na svom parketu dočekuje Dubrovnik.