U sklopu svojih međunarodnih projekata u razdoblju od 11. do 15. veljače 2019. Srednja škola Metković bit će domaćin učenicima i profesorima iz Turske, Italije i Slovenije u sklopu Erasmus+ KA229 projekta “G.E.O.P.A.R.K.S.- Cultural Heritage”

Riječ je o dvogodišnjem projektu razmjene učenika i nastavnika koji financira Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 20.274,00 eura.

Tema projekta je proučavanje geografskih i geoloških specifičnosti u geoparkovima pod zaštitom UNESCO-a u četiri partnerske zemlje, s ciljem upoznavanja prirodnih karakteristika ostalih zemalja, zaštite kulturne i prirodne baštine, ali i unaprjeđivanja nastave engleskog jezika i geografije. Učenici i nastavnici će u sklopu projekta posjetiti metkovske muzeje, sudjelovati u debatama i radionicama o aktulnim pitanjima zaštite prirode , posjetiti Dubrovnik te će dva dana provesti na terenskoj nastavi u jedinom hrvatskom geoparku Papuk. Zemlja koordinator projekta je Turska.

Koordinator projekta u Srednjoj školi Metković je profesor Petar Nikolić u suradnji s profesorima Ninom Bjeliš, Željkom Jeramaz i Ivanom Đerekom.