Metkovski ogranak Matice hrvatske sinoć je u Galeriji GKS-a upriličio izniman kulturni događaj – predstavljanje knjiga Sabrane pjesme I. – VI. (1968. – 2018.) velikoga hrvatskog književnika i akademika Luka Paljetka, prenosi metkovic.hr

Osim autora, među predstavljačima bio je akademik Tonko Maroević (uz Anamariju Paljetak urednik izdanja), uime Naklade Bošković Zoran Bošković i predsjednik ogranka MH Božidar Lovrić, dok je splitsko-metkovski glazbenik i suradnik na izdanju Darko Matičević program upotpunio Paljetkovim pjesmama, koje je uglazbio u najboljoj maniri Zagrebačke škole šansone.

Slušati Luka Paljetka uvijek je bio užitak i kulturni događaj, a naročito kada govori svoje stihove kojima se obraća svim uzrastima pa je na kraju pljesak bio iznimno iskren i dugačak. G. Bošković je zahvalio ogranku MH na organizaciji, kako je rekao, najvećega kulturnog događaja u Hrvatskoj toga dana, istaknuvši da mu je drago što je prvo predstavljanje toga Paljetkova kapitalnog opusa bilo u Metkoviću, gradu koji on voli i čiji je čest gost.

Inače, Sabrane pjesme objavljene su povodom 75. obljetnice života akademika Paljetka.

Piše: Ivica Puljan/metkovic.hr