Član Karate kluba Metković, Ante Krstičević danas je nastupio za tim Hrvatskog karate saveza na Grand Prix Slovakia u Bratislavi u kategoriji kadeti – 63 kg. Između 47 natjecatelja u svojoj kategoriji Ante se plasirao na 9. mjesto.

Ante je u prvom kolu pobijedio mađarskog reprezentativca da bi nakon toga izgubio od domaćina Slovaka koji je potom nanizao sve pobjede do finala i osvojio zlatnu medalju. Tako je Anti osigurao nastup za broncu.

U repasažu za brončanu medalju trebalo je pobijediti u 5 borbi. Ante je prvu borbu pobijedio Čeha sa 3:0, drugu borbu Mađara sa 2:1, ali u trećoj borbi gubi od Slovaka 1:0 u zadnjih 15 sekundi borbe, te se tako plasirao na 9 mjesto između 47 natjecatelja.

Anti je ovo treći nastup za širi krug reprezentacije Hrvatskog karate saveza na vrlo jakim turnirima poput Svjetskog kupa za mlade u Umagu, Balkanskog prvenstva škola u Novom Sadu i sada Grand prix Slovakia. Malo mu je nedostajalo za broncu, ali Ante Krstičević je perspektivan borac koji će vrlo brzo uzeti medalju i na ovakvim turnirima. Anti čestitam i želim mu sretan povratak kući, izjavio je njegov trener Denis Žderić.