Prošla je 31 godina od početka i 27 godina od završetka Domovinskog rata. Dug je to period a sjećanja su još svježa. Generacije su sanjale neovisnu Hrvatsku. Ove generacije su imale tu sreću ili nesreću da su najljepše godine svoje mladosti proveli u stvaranju neovisne Republike Hrvatske. Neki od njih s ovih fotografija, nažalost, više nisu s nama. Udruga HSŠKD Narona ovom izložbom se želi prisjetiti onih svijetlih trenutaka stvaranja neovisne Hrvatske i kroz jednu dokumentarnu vrijednost zabilježiti i obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, riječi su kojima je Antea Bukovac najavila otvaranje izložbe fotografija Vidonjci u Domovinskom ratu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

O izložbi su govorili sudionici Domovinskoga rata: autor izložbe Branko Markota, autor nekih izloženih fotografija Marko Marušić te dogradonačelnik Metkovića Robert Doko.

Izložba je otvorena jutros na platou pored Arheološkog muzeja u Vidu i moći se se razgledati još sutra kada se u Vidu slavi Ledena Gospa, nebeska zaštitnica mjesta i kada će u večernjim satima biti bakljada u spomen na VRO Oluja.

Na 18 panela su izložene fotografije u velikom formatu koje prikazuju Vidonjce u Domovinskom ratu, počevši od Narodnih (seoskih) straža iz 1991. do oslobodilačkih akcija iz 1995. godine.

Govornici su pozvali sve koji imaju fotografije iz ovoga razdoblja da im se jave jer im je namjera napraviti još jednu izložbu na ovu temu tijekom zime.

OGLAS