Dubrovačka jela i vina dubrovačko-neretvanske regije oduševila su goste ekskluzivne večere koju je kreirao chef Saša Računica, a koja se u studenom 2018. održala u Trevisu, kada su se premijerno predstavila dubrovačka gastronomija i vina u sklopu vinskog festivala Vini da terre estreme. – Treviso je počašćen što je ugostio Dubrovnik, izjavio je tada novinarima gradonačelnik Mario Conte te dodao da njegov grad cijeni izvrsnost dubrovačke eno-gastronomije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slijedom te večere, organizirane u suradnji s gourmet festivalom Taste the Mediterranean, vinari festivala Dubrovnik FestiWine pozvani su da predstave svoja vina na talijanskom festivalu Vini da terre estreme uz vođena kušanja i radionicu.

Na festivalu će sudjelovati vinarije Skaramuča i Marlais s Pelješca, Rizman i Volarević iz Komarne te Karaman iz Konavala. Osim što će izlagati vina i predstaviti ih na radionici, naši će vinari imati mogućnost nazočiti radionicama s talijanskim vinima te upoznati druge vinare i čuti njihova iskustva u proizvodnji, marketingu i prodaji.

Projekt Dubrovnik u Trevisu je realiziran zahvaljujući povjerenju i partnerskoj potpori Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, HGK- Županijske komore Dubrovnik i hotelske grupacije Jadranski luksuzni hoteli.

Nakon povratka iz Italije, 6. Dubrovnik FestiWine poziva ugostitelje, hoteliere i sve vinske profesionalce da nam se priključe na B2B susretu 8. veljače 2019. od 11 do 15 sati, na Sunset Beach Uvali Lapad, na kojemu će moći kušati mlada i nova vina te već sada početi smišljati vinske karte za sezonu.

Foto: Vinogorje Komarna/Vinarija Volarević

OGLAS