Sinoć je u crkvi sv. Nikole biskupa u Metkoviću održan korizmeni koncert Vokalista Salone u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković i Župe sv. Nikole.

Vokalisti Salone, predvođeni jednim od najpoznatijih prvih tenora Špirom Jurićem, i sinoć su potvrdili da su jedinstvana pjevačka skupina. Riječ je o pjevačkom ansamblu kojeg je dvadeset i tri godine vodio nenadmašni Ljubo Stipišić Delmata. O sinoćnjem repertoaru ponajbolje govori činjenica da je gotovo svaka izvedena pjesma bila i svojevrsna molitva, i to ona izrasla i samog žića puka od kojih izdvajamo tek neke: Tužaljka Jeremije proroka, Puna tuge, Na Gori malsinskoj, Puče moj, Zdravo, tilo Božjeg Sina i druge. Potonju pjesmu Vokalisti su premijerno izveli u Metkoviću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za sami kraj Vokalisti su otpjevali veoma zahtjevnu ukrajinsku narodnu pjesmu Dvanaest razbojnika, pjesmu koju je svojevremeno često izvodila klapa Trogir. Solist je bio Zdenko Burnač.  

Idući korizmeni koncert je 17. ožujka u crkvi sv. Ilije proroka kada u Metković stiže Ansambl Antiphonus pod vodstvom poznatog hrvatskog dirigenta Tomislava Fačinija.

OGLAS