U subotu, 17. rujna u sklopu Prvog festivala knjige Matice hrvatske u Zagrebu je bilo predstavljanje knjiga Što vama kažem, svima kažem!, Zbornika radova u čast dr. don Mile Vidovića koju je izdao Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Metkovski Ogranak je želio Zbornikom zahvaliti dr. don Mili Vidoviću za njegovo svećeničko služenje i osobito za znanstveni rad, poglavito za proučavanje crkvene povijesti Doline Neretve.

Urednik Zbornika Ivan Armanda je ukratko predstavio sadržaj koji ima sedamnaest radova, podijeljenih u tri šire tematske cjeline. Prvi dio zbornika donosi dva članka o životu i znanstvenom radu svečara dr. don Mile Vidovića. U drugom dijelu zbornika je pet članaka koji se bave temama iz crkvene povijesti don Milina zavičaja, doline Neretve. U trećem dijelu zbornika je deset radova koji se bave raznim temama iz povijesti Crkve u Hrvata.

U ime izdavača publici, u kojoj su uz Neretvane bili predsjednik MH-a Miro Gavran i tajnik Marijo Dominiković, se obratila i predsjednica Matičina Ogranka u Metkoviću Zorana Vekić.

Predstavljanje je moderirala Zrinka Turalija Kurtak.

Foto: Mario Talajić

Svečano predstavljen zbornik ‘Što vama kažem, svima kažem’ u čast dr. don Mile Vidovića

OGLAS