Neretva se iz Orebića vraća s prvim porazom u proljetnom dijelu prvenstva. Orebić je na svojoj Trstenici slavio po drugi put u ovoj sezoni, i to s istim rezultatom kao i jesenas u Metkoviću 2:1.

Orebić se pred domaćom publikom pokazao kao tvrd orah. Svi pogodci su pali u prvom poluvremenu. Neretva je prva u 13. minuti postigla gol preko svoga golgetera Frane Jerkovića. Domaći su izjednačili iz slobodnog udarca. Antonio Ivanković je s desne strane ruba šesnaesterca postigao euro-gol koji je domaćinima dao vjetar u leđa. Pred sam kraj poluvremena, u 43. minuti Kapetanima je pobjedu osigurao Ivan Roso.

I onda se u drugom poluvremenu pokazalo zašto Orebić igra najbolju obranu lige koju ni ovoga puta nije uspio probiti najbolji napad lige.

Nakon današnje utakmice Orebić ima tri boda više od Neretve i bolji je  u međusobnim ogledima. Ima i samo jednu utakmicu do kraja, a Neretva dvije.

Iduće kolo Neretva igra kod kuće protiv Slavena, a Orebić je slobodan. U zadnjem kolu Neretva ide u Žrnovo, a Orebić dolazi na Grudu u goste Slavenu.

Orebić i ako na kraju bude prvak, neće igrati kvalifikacije te doći u priliku izboriti Treću ligu jer u zadanom roku nije ispunio prijavu za igranje kvalifikacija i plasman u viši rang. U tom će slučaju drugoplasirani steći pravo igranja kvalifikacija te se boriti za ulazak u Treću hrvatsku ligu Jug.