RK Metković Mehanika je završila natjecateljsku sezonu pobjedom nad prvakom Trogirom (23:21). Utakmicu je posebno emotivno doživio trener Filip Romić koji se nakon punih pet godina oprostio od seniorske ekipe. Trebalo bi pogledati klupske anale, možda je to bio najduži staž jednog trenera u povijesti kluba.

Metkovci su dobro otvorili utakmicu, u prvom poluvremenu su imali čak šest pogodaka prednosti. Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:11. U drugom poluvremenu se Trogir približio na dva-tri gola zaostatka da bi u 54. minuti i izjednačio (20:20). Ipak, na kraju zaslužena pobjeda Metkovaca (23:21).

Izvrsna utakmica za oproštaj od seniorske ekipe. Od samog početka momci su bili izrazito borbeni, koncentrirani te smo zasluženo pobijedili prvaka lige kojem čestitamo na ulasku u viši rang natjecanja. Vjerujem da će moji momci pod vodstvom kapetana Antonia Cvitanovića i novog stratega Željke Čaglja uspjeti odvesti ekipu gdje nam je i mjesto, u najviši rang natjecanja. Na kraju, posebno se zahvaljujem svim igračima koje sam vodio ovih pet godina jer bez njihova rada i ozbiljnog pristupa igri se ne bih ovako dugo zadržao na klupi. – kazao je nakon utakmice sada već bivši trener Filip Romić.