Na Prvenstvu Balkana za mlađe uzraste koji se ovoga vikenda održava u Beogradu, član Karate kluba Metković i Hrvatske reprezentacije naš Ante Leontić osvojio je srebrenu medalju i tako postao viceprvak Balkana.

Ante je jučer prošao u finale sa tri dobivene borbe, pobijedivši reprezentativce Turske, Srbije i Bugarske. U finalu se borio protiv Lovre Vukoje, reprezentativca Hrvatske, kojega je nedavno pobijedio na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Ovoga je puta Lovre bio bolji i pobijedio 2:1.

Osim Ante, jučer je nastupio i Duje Mihaljević koji nije uspio doći do medalje.

Danas nastupa još jedna Metkovka Lucija Utovac koja je već od prije vlasnica brončane medalje sa Balkanskog prvenstva škola.

Na Prvenstvu Balkana nastupaju natjecatelji iz 10 država: Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Srbije, Albanije, Makedonije i Turske, ukupno 796 natjecatelja.

Pet boraca karate kluba Metković, osvojivši prije dva tjedna medalje na Prvenstvu Hrvatske, na ovom prestižnom natjecanju predstavljaju Hrvatsku reprezentaciju. To su Laura Ćalum, Karla Pezić, Lucija Utovac, Ante Leontići Duje Mihaljević.

Veliki je ovo uspjeh za mlade hrvatske reprezentativce, a mi možemo biti ponosni na naše Metkovce koji su postigli dva velika uspjeha, dva srebra: bravo, Laura Ćulum i Ante Leontić! Bravo svi koji su se plasirali na Prvenstvo Balkana jer sam dolazak na ovo veliko prvenstvo je uspjeh sam po sebi. Bravo i trenerima iz Karate kluba Metković kojima je ovo potvrda kvalitetnog rada.