Legenda Hajduka i Šahtara za dva dana obratit će se javnosti. Rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju Darijo Srna u petak će održati konferenciju za medije u Kijevu na kojoj će otkriti svoje planove za nastavak karijere.

Tu je obavijest poslao HNS u ime bivšeg kapetana. S obzirom na mjesto održavanja presice moglo bi se naslutiti da je Srna odlučio objesiti kopačke o klin i preuzeti neku od funkcija u bivšem klubu Šahtaru. Nakon što su zbog rata morali napustiti Donjeck glavno sjedište kluba premješteno je u ukrajinsku prijestolnicu. No, ne treba zanemariti i činjenicu da je poziv na konferenciju poslao HNS što se može i povezati s njegovim povratkom u hrvatski nogomet.

Pisalo se o povratku u Hajduk

Pokaže li se istinitim prvo nagađanje, to bi bio veliki udarac za sve one koje je početkom mjeseca obradovala vijest da bi se mogao vratiti u Hajduk i tamo završiti karijeru.

Talijanski L’Unione Sarda objavio je tada da mu je Cagliari ponudio novi ugovor čime bi produljio svoj ostanak na Sardiniji za još godinu dana, međutim, on im je dogovorio da mu daju koji dan da razmisli o svemu. Talijani su zatim zaključili da ne postoji razlog za optimizam jer je Srna navodno bliže odluci da odbije ponudu i vrati se u Hajduk! Bio bi to savršen oproštaj za bivšeg kapetana Hrvatske i splitskog velikana. Srna je na Poljudu proveo četiri sezone da bi 2003. preselio u ukrajinski Šahtar. Taj je klub napustio lani nakon 15 godina.