Večeras u Gradskoj sportskoj dvorani je pala Ribola iz Kaštela, do večeras vodeća ekipa lige, a Metković Mehanike je upisala drugu uzastopnu na svom parketu (21:20) i prvo mjesto na tablici.

Pod dirigentskom palicom Marina Marića Ribola je dominirala u provom dijelu, stigli su Kaštelani do rezultata (6:12). Tada Metković pravi niz od 4:0 i na odmor se otišlo pri rezultatu 10:12.

U drugom poluvremenu Metkovci su bolje igrali u fazi obrane, a posljedično i napada. Premda je bilo trenutaka bezidejnosti kod obje ekipe, Metkovci su polako i strpljivo topili prednost Kaštelana, brzo su došli do izjednačenja, a potom i do vodstva.

U posljednjoj minuti se igrala prava drama. Pri rezultatu 20:20, prvo su domaći izgubili loptu u napadu, gosti su napravili brzu kontru, ali je odlično reagirao vratar Željko Kozina, i u posljednjem napadu Josip Ćavar je zabio s pozicije pivota za pobjedu Metković Mehanike. Evo kako je to bilo…

Kod Metkovaca po 4 pogotka su postigli Bezer, Jurković i Ćavar, a kod Ribole je najefikasniji bio Cjetković s 6 pogodaka.

Tablica:

U 5. kolu, koje će se igrati 24. listopada, Metković će gostovati kod Zadra 1954.