Danas je nadbiskup Marin Barišić u konkatedrali sv. Petra u Splitu zaredio 15 svećenika među kojima su i đakoni u metkovskim župama don Josip Ulić i fra Dario Sinoković koji će ostati u župi sv. Ilije proroka kao župni vikar.

– Ređenje 15 mladomisnika radosna je vijest koja zahvaća srca mladih i prisutna je u našim životima, obiteljima, župama, javnosti i kulturi. Mladosti, vi ste osvježenje, radost i nada. Nama niste samo broj, već blagoslov – poručio im je na kraju ceremonije mons. Marin Barišić.

Sakrament svetog reda i dar Duha Svetog primila su osmorica đakona na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: don Pero Badrov, don Domagoj Durdov, don Jure Lovrinčević, don Andrej Marić, don Dino Prkut, don Vladimir Smolje, don Josip Ulić i don Ivan Zovko. Na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređeni su fra Ivan Grubišić, fra Dario Sinković, fra Marko Đerek i fra Kristian Radas, na naslov Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije fr. Josip Dolić i fr. Mihovil Žuljević Mikas te je brat Nikola Grizelj zaređen na naslov Hrvatske karmelske provincije Svetog Oca Josipa.

Foto. Nikola Vilić/SD