Pijete li redovito crnu kavu, talog ne bacajte. Sve što trebate napraviti je dobro ga osušiti, staviti u malu metalnu posudicu ili na komad aluminijske folije i vani zapaliti. Miris će rastjerati krvopije i držati ih podalje od vašeg doma.  Također, posegnite i za uljem, recimo, od lavande ili ružmarina, i to pomaže.

Postoje ulja čiji miris komarci ne vole, a to su ulje limunskog eukaliptusa, citronele, lavande, ružmarina, cedra, paprene metvice, klinčića, cimeta, limunske trave. Zapamtite, eterična ulja nikada ne stavljate direktno na kožu, već nakapajte malo na, recimo, na blazinicu i stavite blizu mjesta gdje boravite. Ili, ukapajte malo u difuzer ili u aroma lampicu. Miris će ispuniti prostor i otjerati krvopije.

Ukoliko želite zaštitu staviti na kožu, tada eterično ulje razblažite. Na primjer, stavite nekoliko kapi u maslinovo ulje, dobro protresite pa time špricajte kožu. Ne želite li biti masni, tada u bočicu stavite 100 ml 70 postotnog alkohola i  na primjer, 50 kapi eteričnog ulja paprene metvice i špricajte na odjeću (ne na kožu). Postupak ponavljajte svakih sat do dva. Ovaj način odbijanja komaraca preporučuje Američka agencija za zaštitu okoliša kao odličnu alternativu kupovnim sredstvima.