U petak, 10. svibnja 2024. na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu održan je Dalmatinski festival matematike, otvoreno ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sudjelovalo je 55 osnovnih i 18 srednjih škola iz Splita, Zadra, Benkovca, Vodica, Drniša, Knina, Trogira, Sinja, Makarske, Tučepa, Imotskog, Gradca, Ploča, Metkovića, Dubrovnika te s otoka Visa, Brača, Hvara i Korčule.

Srednja škola Metković je nastupila s četiri ekipe različitih dobnih skupina (strojarski računalni tehničari drugog i četvrtog razreda, elektrotehničari prvog i trećeg razreda i građevinski tehničari trećeg razreda) koje su vodili nastavnici Marija Veraja, Nikolina Bulum, Darija Jurković i Josip Cvitanović. U kategoriji R gimnazija i srednjih škola pokazali su odlično znanje i timski rad te promovirali svoju školu.

Ekipno natjecanje se odvijalo u četiri kategorije prema uzrastu učenika pa su tako u kategoriji N sudjelovali učenici trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, u kategoriji Z učenici petih i šestih razreda, a u kategoriji Q sedmih i osmih te u kategoriji R svi učenici srednjih škola i gimnazija od prvog do četvrtog razreda.

Na ovom natjecanju je sudjelovalo 190 ekipa po četiri učenika, odnosno 760 učenika.

OGLAS