U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu 5. prosinca 2019. svečano je predstavljen Zbornik učeničkih literarnih i likovnih radova Na koljenima djeda i bake. Zbornik su predstavili prof. Mirjana Vučic, doc. dr. sc. Dunja Pivac i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Ovaj zbornik plod je učeničkih radova u svim školama na području Splitsko – makarske nadbiskupije i u njemu su objavljeni najbolji od 1200 pristiglih radova.  U zborniku, koji je na 226 stranica objedinio 303 literarna i 84 likovna rada, nalazi se i 5 radova učenika Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića. To su radovi učenika Ante Crnjca (5.r), Jure Paponje (5.r.), Kjare Kežić (6.r.), Mije Glavinić (5.r.) koje je mentorirala vjeroučiteljica Elene Jelčić – Sulić i Leone Medak (6.r.) pod mentorstvom učiteljice Hrvatskog jezika Ive Stojić – Dominiković.

Nakon predstavljanja samog Zbornika uslijedilo je proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova u tri kategorije: učenici od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda osnovne škole te učenici srednjih škola. Kjara Kežić, učenica 6.e razreda OŠ Stjepana Radića Metković, dobila je prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Nagrađenim učenicima i njihovim voditeljima nadbiskup je uručio Zbornik i prigodne darove. Također svim učenicima i mentorima čiji su radovi objavljeni u Zborniku Katehetski ured poklonio je po jedan primjerak. Natječaj je organizirao Katehetski ured Splitsko – makarske nadbiskupije.