Nikola Dobroslavić, kandidat koalicije stranaka vezanih uz HDZ, osvojio je novi četverogodišnji mandat za župana dubrovačko-neretvanskoga. Zanimljivo je da je Dobroslavić pobijedio u Metkoviću (dobio je 2.749, a Petrov 2.357 glasova), a njegov protukandidat Božo Petrov u Dubrovniku (dobio je 7.935, a Dobroslavić 7.680 glasova).

U Dolini Neretve Petrov je dobio u Pločama (1.668 – 1.464), a u ostalim općinama i gradovima je dominirao Dobroslavić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Prema našim podacima pobijedili smo, to smo i očekivali, možda je malo tješnje nego smo predviđali, ali birači su rekli svoje. Idemo u četvrti mandat, zahvaljujem svim biračima, posebno onima koji su meni dali glas. Nastavljamo predano kao i dosad štiteći interese ove županije i radeći sve projekte koje smo obećali. – izjavio je župan Nikola Dobroslavić.

Vidim da je Dobroslavić dobio, čestitam. Ovo je fenomenalan rezultat Mosta. Pokazali smo da je Most tek počeo svoj posao u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ovako mala razlika znači da od nas mogu očekivati konkretne prijedloge kroz Županijsku skupštinu, a kroz iduće razdoblje pokazat ćemo sve što možemo. – izjavio je Božo Petrov u stožeru Mosta.

U Pojezerju je Borislav Dominiković (HDZ) uspio pobijediti mladoga nezavisnog kandidata Mateja Marevića. Za Dominikovića je glasovalo 307, a za Marevića 256 glasača.

OGLAS