Jučer je igrač Neretve neoprezno kopačkom u glavu udario igrača Uskoka za što mu je sudac pokazao crveni karton. Igrač Neretve ispričao se suparniku, tenzija među igračima nije bilo, višu su negodovali nerealni pojedinci u publici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Neretva se oglasila priopćenjem u kojem su se dotaknuli jučerašnjeg prekršaja, ali i događaja iz prošlog kola u Vodicama. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– NK Neretva u budućnosti će još više pažnje i truda uložiti u zaštitu kako svojih tako i gostujućih nogometaša jer igrati Iza Vage treba i mora biti čast i privilegija!

Jučerašnja utakmica umjesto lijepog nogometa donijela je nemile scene koje su nastale zbog nenamjernog udarca u glavu nogometaša gostujuće ekipe Uskoka od strane našeg nogometaša. Uvidjevši svoju grešku nogometaš Neretve je prvi priskočio u pomoć te bez prigovora prihvatio kaznu koju će zaslužio. Igrači Neretve bili su ti koji su gostujućeg nogometaša iznijeli s terena, a članovi Uprave kluba su bili ti koji su nogometaša uputili i odvezli na pružanje medicinske pomoći.

Nogometašu Uskoka želimo brz i uspješan oporavak!

NK Neretva će i u budućnosti biti i ostati klub koji će drugi opisivati kao “gospodski” te tražimo da se prema nama tako i odnose.

Na priloženom videu iz Vodica možemo vidjeti apsolutno namjerno udaranje, a kasnije i bježanje s mjesta prekršaja u 3. minuti susreta s ciljem zastrašivanja naše ekipe i igrača. Srećom ovaj udarac nije završio tragično i s dugoročnim posljedicama za našeg nogometaša. Na žalost nogometne zajednice i sporta općenito igrač Vodica je kažnjen samo žutim kartonom, a nogometaš Neretve je susret morao nastaviti s bolovima od udarca kopačkom u predjelu trbuha.

Ustrajati ćemo na tome da se naše nogometaše respektira i nećemo dozvoliti ponavljanje ovakvih nemilih scena jer NK Neretva je klub koji je nekadašnji prvoligaš i klub koji je Hrvatskoj reprezentaciji dao dva kapetana!

Isto tako, klub će ustrajati da se plavobijeli prema drugima odnose s maksimalnim sportskim i ljudskim respektom kako i dolikuje nogometašima NK Neretva.

OGLAS