Od 1. siječnja 2020. građani Hrvatske mogu prijaviti nepropisno odbačeni otpad koristeći sustav Evidencije lokacija odbačenog otpada (ELOO) kojega je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Korištenje sustava je vrlo jednostavno! Odlaskom na stranicu sustava ELOO odabere se opcija prijavite otpad, izabere županiju, grad/općina u kojem se otpad nalazi, unese kratki opis stanja s fotografijom te se na karti označi lokaciju i vrsta odbačenog otpada. Ova informacija se prosljeđuje komunalnom redarstvu određene lokalne samouprave.

Mi smo to učinili za divlje odlagalište otpada na predjelu Vrbovaca o kojem smo već pisali. Nažalost, u dolini Neretve ima ih na više mjesta.

Udruga mladih Kolektiv organizira eko-akciju!

– Mi smo jučer prijavili ilegalnu deponiju kod Krvavca. Pozivamo i vas da prijavljujete te tako doprinesete očuvanju okoliša. Nadamo se da će komunalno brzo reagirati da očisti navedenu lokaciju. Isto tako pozivamo sve koji žele djelovati u EKO sekciji Kolektiva da se jave na kolektiv.metkovic1@gmail.com sa svojim podacima i kontakt brojem ili u inbox facebook stranice Udruga mladih Kolektiv.